Domingo Vicent. Portavoz de Ciutadans en el Ayuntamiento de Vila-real. Publicado en Castellón Información 31/10/2016

Els ciutadans de Vila-real encara estan tractant d’assimilar la pujada de la contribució del 9,5 % a la que hauran de fer front en 2017. Una pujada en la qual es pretén recaptar 1,8 milions d’euros. Això vol dir que cada vila-realenc pagarà aproximadament uns 40 euros més de contribució a l’any que està a punt de començar.

Diu el bipartit que és culpa dels ‘empastres’ urbanístics que va deixar l’anterior Govern popular, no li falta raó, però d’això ja fa més de cinc anys.

Diu l’equip de Govern que no hi ha alternatives. Però les famílies sí que les hauran de buscar. Hauran de retallar ells perquè el Govern no és capaç de decidir on fer-ho. Uns hauran d’anar menys al cinema, altres reduiran els sopars fóra de casa, altres hauran de renunciar a comprar-se unes sabatilles noves, però alguns hauran de llevar-se coses més bàsiques o fer el possible per gastar menys llum encara o agafar menys vegades el cotxe.

Però sí que hi ha d’alternatives, clar que sí. Totes les despeses de l’Administració no són igual de necessàries. Ja els vam proposar que feren un pla quinquennal de previsió econòmica per a que eixes sentències no afectaren al devenir del poble i prevenir més enllà d’una legislatura i un Executiu, però no ens van voler escoltar.

I tant que hi ha d’alternatives, clar que sí. Per això, aquest ple portem una proposta que ja vam ficar damunt la taula a principi d’any, i que havíem aparcat esperant unes reunions promeses que mai van arribar. Es tracta del ‘Pagament a la Carta’. La possibilitat  que els contribuents puguen unificar els seus impostos municipals, i fraccionar-los fins en 9 vegades, de febrer a setembre, facilitant el seu pagament, la qual cosa millorarà les previsions de caixa i reduirà la morositat.

No obstant, el més important de tot, és que aquesta opció de ‘Pagament a la Carta’, que ja està operativa en altres Ajuntaments, permetrà aplicar una bonificació a qui la trie i domicilie el seu pagament. Una bonificació, que junt a les facilitats de pagament suposarà un baló d’oxigen per a les castigades famílies.

domingo vicent