Domingo Vicent. Portavoz de Ciutadans en el Ayuntamiento de Vila-real. Publicat a Castelló Informació  27/02/2017.

 

Ja porte quasi dos anys en política, primer com a candidat i després ja com a regidor i portaveu de Ciutadans a Vila-real. Desprès d’aquest temps hi ha coses que encara no les entenc. Una d’elles la necessitat de ficar etiquetes i classificar-ho tot, sobretot per la vella política.

Ho hem vist els darrers plenaris a Vila-real, i em tem que seguirem veient-ho. Els esforços dels partits de Govern per etiquetar-nos i classificar-nos són encomiables.  La intenció de confondre a l’opinió pública volent fer creure que les nostres opinions, les nostres propostes o el nostre model són el mateixos que els d’una altra formació no obtindran resultat.

Dilluns tenim un nou plenari que segur que vindrà carregat d’eixos exemples. Ja fa uns dies que es va llençar l’advertència en els mitjans de comunicació en la proposta d’una prestació d’ingressos mínims. Una declaració d’intencions de mostrar als lectors el ventall d’opcions polítiques com a una dicotomia, en lloc de com una pluralitat.

A més, vindrà completada per la nostra proposta sobre el model lingüístic educatiu valencià, en la qual demanem a Conselleria que rectifique i no es carregue la llibertat dels pares per a elegir ni la igualtat d’oportunitats per als estudiants. No volem que hi hagen valencians de primera i valencians de segona en funció de les seues eleccions o recursos. Qüestió aquesta en la que tornaran a intentar classificar-nos i etiquetar-nos.

Nosaltres seguirem a la nostra. Mostrant el nostre projecte, el nostre model i les nostres opinions, com una alternativa autèntica i pròpia. No renunciarem a propostes concretes perquè coincideixen en uns o altres, ni tindrem por a provar idees noves. Ciutadans és una opció diferent a la resta amb ànima pròpia i així ens ho demostren dia a dia els veïns que s’apropen per reconèixer-nos la nostra gestió, la resta és vella política.

domingo vicent