Manuel Hernández és portaveu de Ciutadans (Cs) en l’ajuntament de la Vall d’Uixó. Publicat a Diari Millar 27/02/2017

 

Des de ben menudets els nostres pares ens eduquen o, tal volta ho intenten amb major o menor encert, en la igualtat. Igualtat aplicable a tots i cadascú dels diferents aspectes que formen part de les nostres vides.

En certa manera podríem comparar el concepte d’igualtat amb el de justícia, doncs no és just tractar a les persones de manera diferent per qualsevol raó (gènere, edat, religió…).

Quan juguem, ens ensenyen les regles del joc que tots hem de complir per tal que la partida es desenvolupe en igualtat de condicions per a tots i que aquell o aquells que guanyen, ho facen de forma correcta i sense cap tipus de trampa o estratagema no correcta. La partida comença per a tots al mateix lloc d’eixida i amb les mateixes possibilitats d’arribar a ser guanyadors. Dependrà de tots i cadascú dels jugadors el resultat final després d’haver emprat les ferramentes que hagen considerat més adequades per a aconseguir la victòria o, almenys, haver quedat en bona posició.

Arribats a aquest punt, el joc democràtic va començar als nostres municipis després de les passades eleccions municipals de 2015. La partida té una duració de quatre anys i, encara que no tots els equips tenen el mateix nombre de jugadors, tots juguen les cartes de la millor manera possible per tal d’aconseguir un bon resultat al final de la partida, en aquest cas, de la legislatura. Però en aquesta partida no només compten els jugadors, també les ferramentes i infraestructures que tenen al seu abast per tal de desenvolupar la tasca política i estar al costat de les persones. Dites ferramentes i infraestructures en el cas que visc en primera persona, que és de La Vall d’Uixó, no són iguals per a tots els equips, doncs des de l’Ajuntament, després de més d’un any i mig de partida reivindicant la necessitat, i en els últims mesos d’una manera molt activa, encara no s’ha ficat a disposició del Grup Municipal Mixte – Ciudadanos un espai de titularitat municipal on poder realitzar la nostra tasca política per a poder reunir-nos tant a nivell de partit com amb els diferents agents socials de la nostra localitat o atendre a qualsevol ciutadà que vuiga fer-nos arribar les seues inquietuds de forma personal i amb la confidencialitat que no podem donar quan ens reunim a un bar.

I sí, si els ha cridat l’atenció allò de Grup Municipal Mixte, és que a La Vall d’Uixó, els partits amb només un regidor passen a formar part del Grup Municipal Mixte, aspecte completament obsolet, sense cap tipus de sentit i que deixa constància que les regles del joc democràtic poden resultar injustes com és el cas. I lluny de tindre una solució simple i ràpida, pareix ser que als partits del vell bipartidisme no els fa molta gràcia canviar aquest fet.

Des de Cs de La Vall d’Uixó continuem reivindicant unes regles del joc iguals per a tots els partits que tinguen representació al Consistori, és una qüestió de justícia democràtica i igualtat.

IMG-20160629-WA007