La portaveu de C’s assenyala que “la Generalitat hauria d’elaborar un document que arreplegue tots els avantatges competitius per a la instal·lació d’un centre de producció”

Castelló, diumenge 18 de juny de 2016. La portaveu de Ciutadans (C’s) en l’Ajuntament de Castelló, Cristina Gabarda, ha reclamat en dos declaracions institucionals “la reindustrialització de la Comunitat Valenciana, així com l’arribada del Corredor Mediterrani”. “L’objectiu d’ambdues propostes és demanar al Govern a la valenciana que abandone la seua política de gestos i excuses i comence a gestionar d’una vegada el que de veritat importa als valencians”, ha defensat Gabarda.
Així mateix, l’edil ha considerat “necessari i urgent que el Govern de la nació fixe una data aproximada de l’inici de la realització de les obres de connexió i de la posada en servei dels diferents trams del Corredor Mediterrani”. En aquest sentit, la portaveu ha apuntat que “hauria de crear-se un grup de pressió per a negociar amb la Unió Europea la creació d’aquesta infraestructura a Espanya comptant amb el sector públic i empresarial de la Comunitat Valenciana”.

D’altra banda, la regidora ha assenyalat que “la regió en què vivim és una regió plena de talent que gaudeix d’una situació geoestratégica envejable, la qual cosa la converteix en un lloc ideal per al desenvolupament de la indústria”. “Els ports de València, Sagunt, Gandia, Alacant i Castelló aporten una xarxa portuària excepcional per açò”, segons ha declarat l’edil, “la Generalitat hauria d’elaborar un document seriós que arreplegue tots els avantatges competitius que la Comunitat pot oferir a un inversor estranger per a la instal·lació d’un centre de producció”.      

Així doncs, Gabarda ha instat al fet que el “Consell sol·licite a l’Ajuntament el llistat de les infraestructures, així com de les empreses i serveis que, des del seu terme municipal, puguen ser susceptibles de ser proveïdors de cadascun dels sectors industrials perquè s’incorpore al citat document”. Finalment, la portaveu de C’s ha incidit que “aquest informe hauria d’actualitzar-se anualment perquè els inversors tinguen la major seguretat i informació que Castelló i la Comunitat Valenciana en general són el millor lloc on localitzar les seues empreses i negocis”.

CG FOTO