• La diputada Merche Ventura proposa dotar de recursos a sanitaris, serveis socials i educadors per a detectar el risc en la seua fase inicial

València, divendres 22 d’abril de 2016. Ciutadans (C’s) en Les Corts valencianes ha presentat una Proposició No de Llei* (PNL) per a instar al Consell a engegar un pla per a la prevenció del suïcidi a la Comunitat Valenciana. “La valenciana és la tercera autonomia a Espanya amb més percentatge de defuncions per suïcidi, duplicant el nombre de morts en accident de trànsit, una dada alarmant al que s’ha de posar solució, com altres comunitats com Madrid o el País Basc ja fan”, ha afirmat la diputada Merche Ventura.
En esta línia, ha recordat que “a Espanya no existeixen encara projectes de prevenció a nivell estatal, a diferència d’altres països com Noruega, Suècia, Dinamarca o Regne Unit i la Comunitat Valenciana, davant les xifres, ha d’anar avançant a nivell autonòmic”.
La iniciativa de C’s proposa l’elaboració de campanyes d’informació, conscienciació i sensibilització per a la prevenció i un programa específic d’atenció primerenca i de reincidència. A més, el síndic de C’s, Alexis Marí, ha apostat la implantació de “un protocol d’actuació que permeta l’adequada valoració del risc de suïcidi, una adequada resposta i una assistència posterior adequada fins a aconseguir l’estabilització dels pacients”.
Finalment, Ventura ha afirmat que és també necessari “establir recursos perquè els professionals dels diferents nivells del sistema sanitari, serveis socials i sistema educatiu puguen desenvolupar coneixements i habilitats per a la detecció dels riscos del suïcidi en les seues fases inicials”.

FB_IMG_1461494687817